En familieadvokat kan hjælpe dig meget mere, end du tror

En familieadvokat kan hjælpe dig meget mere, end du tror

Står du midt i en uoverskueligt skilsmisse? Oplever du problemer med bodelingen efter dine forældres død? Eller har du brug for at få lavet et testamente? Så skal du have fat i en familieadvokat, der er specialiseret i rådgivning inden for familieret.

Hvad dækker en familieadvokat?

Hvis man ikke er hjemmevendt i det juridiske fagområde, kan det være meget besværligt at finde ud af, hvilken advokat, der kan hjælpe med hvad. Men når vi snakker om familieret, er der tale om en samlet betegnelse for sager, der er i relation til familieforhold. Det vil sige, at det vedrører sager, som handler om:

  • Dødsboer og arv,
  • Skilsmisse og separation
  • Bodeling
  • Ægtepagter og testamente

Dødsbo og arv:

Når vi snakker om dødsbo og arv, kommer din situation an på, om der er oprettet et testamente, da det angiver, hvordan arven skal fordeles. Er der ikke oprettet et testamente, vil arven blive fordelt efter de arveretlige regler. Det vil sige, at arven vil blive fordelt mellem de legale arvinger. Ved dødsfald, er det de nærmeste pårørende, der i løbet af ganske kort tid, skal tage stilling til, hvad der skal ske med afdødes penge og ejendele.

Skilsmisse og separation

Oftest bliver en familieadvokat indblandet, når en skilsmisse er på trapperne, og udsigten til en optrappende konflikt virker uundgåelig. Er der børn involveret, er det en mere følsom situation, hvor det er vigtigt, at gøre processen så problem- og krisefri som muligt for børnene, da det ofte er dem, der står i midten af det hele.

En af de første prioriteter i en skilsmisse med børn er at blive enige om forældremyndigheden. Hvis der var aftalt delt forældremyndighed i ægteskabet, vil dette automatisk fortsætte efter skilsmissen. Det betyder, at i er fælles, om at tage de store beslutninger for jeres barn. Den næste prioritet er at bestemme, hvor barnet skal have adresse. Det er nemlig kun muligt at have folkeregistreadresse hos én forælder, som er ”bopælsforælderen”.

I forlængelse af bopælsaftalen har begge forældre pligt til at forsørge barnet, uanset om i er skilt og ikke længere bor under samme tag. Her er det normalt bopælsforælderen, der har ret til børnebidraget fra samværsforælderen. Her afhænger beløbets størrelse af den månedlige bruttoindkomst hos samværsforælderen.

Bodeling

Som en del af skilsmissen, ophører jeres formuefællesskab. Det betyder, at i skal dele jeres fælles gæld og værdier imellem jer. Skulle i have lavet en ægtepagt fratrækkes de gældende værdier ud af boet, inden der bliver gjort op og delt.

Ægtepagt og testamente

Mange forveksler en ægtepagts bestemmelser med et testamentes. Et testamente er et dokument, der afgører, hvad der skal ske med dine ejendele i tilfælde af dødsfald. Modsat er en ægtepagt en aftale mellem ægtefællerne, om den formueordning, der skal være gældende for ægteskabet. Det betyder, at man sammen aftaler, hvilke ejendele, også fremtidige, der skal hører under særeje, såfremt ægteskabet ophører.

Dog giver testamenter og ægtepagter, som er skrevet uden advokathjælp, ofte anledning til konflikt. Derfor anbefales det, at man altid søger professionel hjælp ved en familieadvokat, som er specialiseret inden for feltet. Hos Ret&Råd er du sikret hjælp fra et professionelt og kompetent team, som altid sætter dine ønsker og behov i forsædet.