Hvornår kan man få tilskud til fysioterapi?

fysioterapi

Behovet for behandling med fysioterapi kan opstå, når man oplever udfordringer med bevægeapparatet på grund af enten sygdom, skader eller aldersbetingede skavanker. Både spædbørn, unge, voksne og ældre kan behandles med fysioterapi. Fysioterapeuten kan hjælpe med genoptræning, behandling og vejledning om, hvordan man styrker og skåner kroppen i det daglige og ved fx træning og løb, så man undgår skader og belastning. Fysioterapi er dækket af den offentlige sygesikring, som dækker ca. 40% af behandlingen.

Skal jeg have en henvisning?

For at få dækket behandlingen med fysioterapi, skal du have en henvisning fra din praktiserende læge. Hvis lægen vurderer, at din lidelse kræver fysioterapeutisk behandling, så vil lægen udstede en henvisning til dig. Herefter kan du frit vælge en fysioterapeut til din behandling. Vær dog opmærksom på, at henvisningen til behandling med fysioterapi kun er gyldig i to måneder efter udstedelsen.

Eksempler på fysioterapeutisk behandling:

  • Graviditetsgener
  • Skuldersmerter
  • Hoftesmerter
  • Diskusprolaps
  • Nakkesmerter
  • Genoptræning efter operation
  • Træningsvejledning

Kan jeg få gratis fysioterapi?

Nogle patienter har mulighed for at få behandlingen hos en fysioterapeut betalt af det offentlige. Har du det, der kan betegnes som en varig lidelse, herunder et svært fysisk handicap eller en fremskreden sygdom, kan du få vederlagsfri behandling med fysioterapi. Lidelsen kan enten være medfødt eller være opstået senere i livet. Du kan finde nærmere information hos Sundhedsstyrelsen, som har defineret en række patientgrupper, der kan få vederlagsfri fysioterapi (også kaldet paragraf 62).

Dækker min sygeforsikring fysioterapi?

Har du tegnet en privat sundhedsforsikring, fx ved ‘Sygesikringen danmark’, så kan du få yderligere tilskud til din behandling med fysioterapi. De enkelte forsikringsselskaber tilbyder forskellige dækningsordninger og stiller forskellige betingelser for, hvornår man får dækket sine behandlinger. Det afhænger derfor af den enkelte ordning, hvor meget af behandlingen, der er dækket. Du kan finde de specifikke opdaterede satser på konsultationer og behandlinger hos forsikringsselskaberne.