Hvordan kan sundhed forbedre arbejdsmiljøet i firmaet?

Hvordan kan sundhed forbedre arbejdsmiljøet i firmaet?

Vi har netop prikket hul på et nyt år, hvilket også betyder tradition for at snakke sundhed, slankekure, madvaner og så videre. Det er da også en god anledning til at begynde på sundere vaner, hvis man – ligesom mange andre danskere – døjer med de ekstra kilo. Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil, som Sundhedsstyrelsen udarbejdede i 2017, var 51 procent af danskerne dengang overvægtige. Det betyder, at de er målt til at have en BMI mellem 25-30. Ligger BMI-tallet over 30, karakteriseres man som værende svær overvægtig. BMI kan give en indikation på forholdet mellem højde og vægt, men tager ikke højde for, hvor meget muskler vejer kontra fedt. Der er mange grunde til, hvorfor det er relevant at snakke om sundhed. Men hvordan ser det ud i en arbejdsrelateret kontekst? Og har I tænkt på, hvordan sundhed kan påvirke arbejdsmiljøet? En af metoderne til at få en mere sund arbejdsplads, er ved at investere i en frokostordning.

Der er rigtig mange udbydere af frokostordninger rundt om i landet. Særligt i de større byer har konkurrencen steget stødt. Det skyldes først og fremmest, at der er stor efterspørgsel efter faste madordninger i virksomheder.

Hvorfor er frokostordninger populære, og hvad kan det tilføre i en virksomhed?

Frokost på arbejdspladsen kan være et rigtig godt personalegode. Det er en daglig sikring af, at man får serveret et godt måltid fyldt med smag og fylde. Og her er det så, at man kan prioritere en sund frokostordning. En sund frokost behøver ikke være kedelig eller være noget, der bare skal overstås. Hvis I investerer i en frokostordning fra et firma, som er vant til at håndtere sunde råvarer og sætte dem sammen på nye og spændende måder, kan I få serveret rigtig god mad.

En af metoderne til at finde den helt rigtige sunde frokostordning er ved at gå igennem en frokostportal. Hos eksempelvis frokostudbyderen Frokostordninger.dk kan du selv definere eller beskrive, hvordan din frokost skal tage sig ud. Hvis I for eksempel vil have en sund frokost, der er rig på salater, på fuldkornsbrød, eller ønsker den varm eller kold, skal I bare beskrive det i formularen. Ud fra jeres beskrivelse – som både kan være meget eller lidt detaljeret – finder de tre køkkener, der matcher. De indhenter også tilbud og finder den billigste pris. Der samarbejdes kun med kvalitetskøkkener med høj kundetilfredshed, hvorfor du kan være sikker på at få god mad.

I kan investere i en sund frokost i både København (og omegn), Nordsjælland og Århus, da der tilbydes levering her. Fordelene ved at spise sundt i firmaet er, at produktiviteten og effektiviteten potentielt stiger. Et stabilt blodsukker er med til at sikre koncentrationsniveauet, og flere undersøgelser har tidligere påvist, at folk præsterer bedre med sund mad.

Posted in