Hvordan finder du den bedste ejerskifteforsikring?

Hvordan finder du den bedste ejerskifteforsikring?

Den bedste ejerskifteforsikring kan være svær at finde. Her får du et par gode råd til, hvordan du som boligkøber griber processen an, så du er sikker på at ende med den bedste ejerskifteforsikring.

1. Den bedste ejerskifteforsikring kræver research at finde

Som boligkøber står du midt i en proces, der kan være både kaotisk og uoverskuelig. Der er utroligt mange ting, du skal tage stilling til. Derfor kan det føles som en uoverstigelig udfordring at finde den bedste ejerskifteforsikring, og du kan nemt blive fristet til blot at vælge den første ejerskifteforsikring, du falder over, eller den som sælger har valgt. Sælger vil dog ofte gå efter en billig ejerskifteforsikring, og det er ikke altid den ejerskifteforsikring, der er den bedste for dig.

For at finde den bedste ejerskifteforsikring for dig, er det nødvendigt, at du foretager noget research. Du er simpelthen nødt til at sætte tid af til at vurdere dine egne behov og undersøge markedet for ejerskifteforsikringer. Husk, at en ejerskifteforsikring er en investering i fremtiden, og at tid brugt på at finde den bedste ejerskifteforsikring er godt givet ud.

2. Den bedste ejerskifteforsikring er den, der dækker dine behov

Hvilken ejerskifteforsikring, der er den bedste ejerskifteforsikring, kan variere fra boligkøber til boligkøber. Den bedste ejerskifteforsikring for dig, er den forsikring, der matcher den løbetid og dækningsgrad, som du ønsker.

Ejerskifteforsikringer findes overordnet i to kategorier: basisejerskifteforsikringer og udvidede ejerskifteforsikringer. Basisejerskifteforsikringer løber i mindst 5 år og dækker fejl i bygningskonstruktionen, bygningsskader og ulovlige el- og vvs-installationer i din bolig, der ikke var beskrevet i sælgerens tilstandsrapport.

En udvidet ejerskifteforsikring løber længere end en basisejerskifteforsikring – nemlig i op til 10 år. Den dækker også flere typer skader end basisejerskifteforsikringen. Blandt andet ulovlige kloak- eller stikledninger uden for husets fundament, skader på toiletter og badeværelser, ulovlige bygningsindretninger samt olieforurening på din grund.

Der er fordele og ulemper ved både basis- og udvidede ejerskifteforsikringer, og det er derfor altid en vurderingssag, hvilken type ejerskifteforsikring, der er den bedste ejerskifteforsikring for dig. Gode overvejelser at gøre dig er for eksempel:

  • hvor længe du regner med at blive boende i den bolig, du er ved at købe
  • hvornår boligen er bygget – og efter hvilke bygningsstandarder
  • hvilken stand boligen er i på købstidspunktet

3. Indhent flere tilbud for at finde den bedste ejerskifteforsikring

Når du skal finde den bedste ejerskifteforsikring, så bør du altid kontakte flere forsikringsselskaber og bede dem om at give dig tilbud på deres bedste ejerskifteforsikring. Før du gør det, kan det være en god idé at benytte dig af nogle af de mange prissammenligningshjemmesider, der findes på internettet.

Den slags hjemmesider kan give dig et hurtigt overblik over, hvilke forsikringsselskaber, der udbyder ejerskifteforsikringer. Tit kan du også få information om tidligere kunders tilfredshed eller utilfredshed med et bestemt forsikringsselskab og se overskuelige sammenligninger af priserne på en bestemt type ejerskifteforsikring hos forskellige selskaber.

Du skal dog være opmærksom på, at prissammenligningshjemmesider ikke altid giver dig de mest opdaterede prisinformationer og ikke kan tage højde for de specifikke forhold, der gør sig gældende i forbindelse med netop dit boligkøb. Og som nævnt, er den bedste ejerskifteforsikring for dig jo den, der passer til netop dine behov. Det er derfor, at du altid skal indhente specifikke tilbud fra forsikringsselskaberne selv.

Når du har modtaget forsikringsselskabernes tilbud på deres bedste ejerskifteforsikring, så er det tid til at læse tilbuddene grundigt igennem og lave din egen sammenligning, før du foretager dit endelige valg. Igen skal det understreges: Kig ikke kun på prisen. Den billigste ejerskifteforsikring er ikke altid den bedste ejerskifteforsikring.