Boligmarkedet efter corona: Hvad kan vi forvente?

Boligmarkedet efter corona: Hvad kan vi forvente?

Rigtig mange ting har ændret sig i løbet af de sidste 5 måneder. Nøgleordet er selvfølgelig corona. Derfor er det også naturligt, at vi er begyndt og snakke om de mulige konsekvenser, det kan få og allerede har haft.

Et af de steder, man for alvor frygtede ville lide skade af corona, var på boligmarkedet. Der var en naturlig frygt for, at skaden ville kopiere den, som vi så under finanskrisen, og ville føre til samme omfangsrige prisfald. I den første fase, hvor nedlukningen skete, var der en naturlig begrænsning inden for boligkøb. Det var ikke muligt at gennemføre fremvisninger på samme måde, og folk havde naturligt nok andre ting i hovedet end bolig. Den skepsis og frygt, man havde i starten, har dog siden vist sig at komme til kort. Der virker ikke til at være en stopklods for, hvor mange der køber bolig, og det afspejler altså også et marked, der er brændvarmt. På mange måder er det overraskende, at det går godt, på trods af at økonomien lider.

Boligeksperter har dog også været enige i, at boligmarkedet har været meget bedre rustet i 2020, end det var under finanskrisen. Derfor har man alligevel ikke forventet et lige så stort tilbagefald som dengang. Man er dog stadig overrasket over det høje niveau.

I og med at corona er et eksternt fænomen, som er uafhængig af økonomi, forventer man også, at normale tilstande langsomt vil opnås. Særligt efter en vaccine vil være implementeret.

Spørger man et selskab som Dansk Boligforsikring, kan de sagtens mærke, når boligmarkedet går henholdsvis godt eller skidt. De tilbyder nemlig ejerskifteforsikringer, hvor nytegninger er meget afhængige af antal solgte boliger. Du kan læse mere om, hvad ejerskifteforsikringen dækker her.

Hvilke boliger efterspørger folk?

Særligt sommerhuse har stået for deres egen rekord i år og fuldstændig sprængt rammerne. I krisetider er det ellers typisk sådanne luksusgoder, der bliver sparet væk. Men måske er det lige netop krisen, der har medført en stigning på sommerhusområdet. Mange danskere har fundet ud af, at Danmark også har noget at byde på, og der har været behov for at komme ud i naturen, hvor man har følt sig mindre “spærret inde”.