Mænd får også plastikkirurgi: Mange vil have fjernet “mandebryster”

Mandebryster - fjern med plastikkirurgi

Mange forbinder plastikkirurgi med noget, som er forbeholdt kvinder. Og det er ikke så underligt, for størstedelen af skønhedsoperationer foretages på kvinder mellem 35 år og 50 år. Men virkeligheden er faktisk også, at flere og flere mænd lægger sig under kniven og får foretaget en skønhedsoperation. Et amerikansk studie viser, at antallet af mænd, der får foretaget plastikkirurgi er steget med 29 procent fra 2000 til 2018.

Hvilke plastikoperationer får mænd foretaget?

Når vi snakker kvinder, er de mest populære kosmetiske indgreb brystforstørrelse, fedtsugning og øjenlågsoperationer.

For mænd derimod er det faktisk ikke meget anderledes, end for kvinder. For mænd er det dog ikke et ønske om større bryster, men mindre bryster, der dominerer. “Mandebryster” er nemlig et udbredt problem, som mange mænd ønsker at ændre på. grund af “mandebryster”. For ét er spørgsmålet om det kosmetiske udtryk. Men faktisk døjer mange mænd med smerter og gener på grund af “mandebryster”.

Udover reduktion og fjernelse af mandebryster får mænd særligt foretaget

  • Løft af øjenlåg
  • fedtsugning
  • hårtransplantation

Hvad er mandebryster?

Mandebryster når mænd udvikler bryster, der ligner dem, som kvinder har. Denne tilstand kaldes også for gynækomasti. Mandebryster består af fedtvæv eller en kombination af fedtvæv og brystkirtel. Mandebryster kan forekomme i forskellige grader og kan variere fra person til person.

Hvorfor får man mandebryster?

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind på, om man udvikler mandebryster. Det gælder fx hormonelle ændringer og vægtøgning, En hormonel ubalance kan være være årsag til mandebryster, hvis testosteronniveauet er lavere end normalt, og østrogenniveauet er højere. Dette kan stimulere brystvævet og føre til, at fedt ophobes i brystområdet, og brystkirtelvævet vokser. Overvægt og fedme kan også bidrage til mandebryster, da fedtet også kan sætte sig omkring brystet. Gener spiller også en rolle, hvorfor nogle mænd er mere disponeret til at få mandebryster.

Hvad kan man gøre, hvis man vil af med mandebrysterne?

Der er flere ting, man kan gøre for at komme mandebryster til livs. Hvis der er tale om mandebryster, som er genetisk disponeret, er det sjældent tiltrækkeligt med livsstilsændring fx at tabe sig. her er det ofte et kosmetisk indgreb, der er nødvendigt.

Hvis der er tale om mandebryster som følge af overvægt, er det ikke altid nødvendigt med et kirurgisk indgreb, men derimod en livsstilsændring og et vægttab. Hvis der er tale om en hormonel ubalance, der har forårsaget mandebryster, er det vigtigt at få undersøgt den bagvedliggende årsag. Den hormonelle ubalance kan fx skyldes bagvedliggende sygdomme, alkohol, stoffer og overvægt.

Hvis det derimod er genetikken, der spiller ind, kan et operation være nødvendig.