Hvorfor skal du have dig et skræddersyet jakkesæt?

Hvorfor skal du have dig et skræddersyet jakkesæt?

Et skræddersyet jakkesæt er et omvandrende visitkort

Der kan være stor forskel på jakkesæt og er det er vigtigt at vælge det korrekte, som passer lige præcis til dig og dine behov. Et jakkesæt, den måde det sidder på og hvordan man bær det, fortæller ofte hvem man er som person. Alt efter om man er til løse jakkesæt, stramme jakkesæt, blå, sorte, vovede eller konservative. Jakkesættene er mændenes svar på mode, og derfor er det vigtigt at være omhyggelig med valg af jakkesætssammensætninger. Et skræddersyet jakkesæt er derfor ofte være løsningen, så man får det helt præcist som man vil have det.

Hvad kan skræddersyet jakkesæt bruges til?

Et skræddersyet jakkesæt kan bruges til mange ting. Her er en liste over hvad man kan bruge dem til:

 1. Festlige begivenheder
  Mange bruger jakkesæt til store begivenheder i livet, såsom runde fødselsdage, bryllupsdage, store fester, barnedåb og andre festlige begivenheder.
 2. Højtider
  Juleaften og nytårsaften er også to højtider, hvor jakkesættene hyppigt bliver brugt. Derforuden er der også de amerikanske traditioner såsom Valentines Day og Thanksgiving, hvor man også bruger jakkesæt.
 3. Erhvervslivet
  Jakkesættene bruges også hyppigt i erhvervslivet. Det kan være fordi man skal til et vigtigt møde, men også fordi det er kutymen på arbejdspladsen at være anstændigt klædt.
 4. Bryllup
  Til brylluppet er det dog ikke det skræddersyede jakkesæt som bliver brugt. Her er det oftest smokingen som bliver brugt. Forskellen på smokingen og jakkesættet ligger i detaljerne. Smokingen har silkedetaljer rundt omkring på sættet, og er meget klassisk i farverne. Derforuden bliver der ikke brugt bælte men seler til bukserne på smokingen.

 

Hvordan ser et skræddersyet jakkesæt ud?

Et skræddersyet jakkesæt kan som sagt se ud på mange forskellige måder. Ordet ”skræddersyet” indbefatter nemlig at det er lavet til den enkelte og hans/hendes ønsker. Det kan derfor være alt fra gråt til orange, stribet til ensfarvet, bredt til smalt. Der er mange kombinationer og variationer. Det vigtigste ved et skræddersyet jakkesæt er dog, at det passer til den enkelte. Skræddersyede jakkesæt kendetegnes altså efter at de sidder perfekt på den som bærer det, og det er som regel kropstæt.

Hvad er processen for et skræddersyet jakkesæt?

Først skal du vælge hvilket stof og hvilket snit du ønsker til dit jakkesæt. Du får altid, under beslutningsprocessen, rådgivning og vejledning fra skræddermesteren. Derefter skal man måles overalt så jakkesættet passer perfekt. Alt efter hvordan processen er hos den enkelte skrædder, går der som regel op til 14 dage. Efter 14 dage kommer man igen og prøver sættet. Herefter går der yderligere 14 dage, hvor det skræddersyet jakkesæt bliver helt rettet til. Hele processen kan godt tage op til 6 uger. Gennemsnitligt tager det 37 arbejdstimer om at lave jakken og 10 timer at lave bukserne. Man har altid løbende en korrespondance med skrædderen under forløbet så det hele tiden er muligt at få det perfekte resultat.

Hvad får man for pengene når man køber et skræddersyet jakkesæt?

Der er ingen tvivl om, når man køber et skræddersyet jakkesæt, at man får et unikt produkt med hjem. Jakkesættet er lavet ud fra eksakte mål og passer derfor perfekt til ens kropstypen. Jakkesættet komplimentere din kropsbygning helt ned til de mindste detaljer. Alt er syet i hånden, hvilket også er derfor det tager op til 6 uger at få lavet sæt. De har ikke en standard model at gå ud fra. Alt er håndsyet helt fra bunden af. Oftest når man køber et færdigt jakkesæt er de også limet sammen, og det sker aldrig med et skræddersyet jakkesæt. Der bliver ALT syet på. Det betyder også at det kan tåle at blive renset, presset og vasket utallige gange uden at blive beskadiget eller gå i stykker. En fin detalje ved skræddersyede jakkesæt er også at de bliver syet med et ekstra sømrum, hvilket vil sige, at det kan ligges ud hvis det bliver nødvendigt. Det kan hænde at man med alderen tager lidt på, så på den måde kan man altid tilpasse sættet, så det sidder perfekt. Et skræddersyet jakkesæt er altså en investering, som holder i mange år.

Metervare til skræddersyet jakkesæt

Når man køber sit jakkesæt hos en mindre forretning, er metervaren dyrere. Det er klart, da de i de større butikker køber stort ind og får derfor en billigere metervarepris. Oftest koster metervaren, til en habit, i meterpris, omkring 800-1500 kr. Det er derfor et skræddersyet jakkesæt ofte kommer op i prisen. Forskellen på at gå til en mindre skrædder i forhold til en større, er som regel, at du får mere ud af oplevelse hos en mindre forretning. Fordi skrædderbutik ikke har lige så mange kunder, har de oftest mere tid til at værne om kunderne og gør sig derfor ekstra umage. Afhængigt af metervaren kan jakkesættet derfor nogle gange komme op på ca. 18.000 – 20.000 kr. Men det afhænger selvfølgelig også af hvem man vælger at købe det hos.

Hvordan ser det mest moderne skræddersyet jakkesæt ud i øjeblikket?

Jakkesættene er med tiden blevet smallere i snittet og jakkerne er blevet kortere. Uld er en af de stoftyper som der i øjeblik bliver solgt mest af. Derforuden har farven sort, i mange år, været den fortrækkelig farve blandt danske mænd. Men nu er den sorte klassiske farve ved at blive erstattet af mørkeblå og grå.

Køb dit skræddersyet jakkesæt hos Anne Spang

Det kan blive en dyr fornøjelse at købe et skræddersyet jakkesæt. Dog hvis du vælger at købe dit jakkesæt hos Anne spang får du en hel del for pengene. Alt efter metervaren koster skræddersyede jakkesæt kun op til 9.000 kr. Læs mere om jakkesættene her!